Skip to main content
26 juli 2024

Nieuws

Directeur Ergon in Dagelijks Bestuur Brainport voor Elkaar

Ergon-directeur Yvonne van Mierlo is lid van het Dagelijks Bestuur van de onlangs opgerichte vereniging Brainport voor Elkaar. Vertegenwoordigers van verschillende bedrijven uit de Brainportregio zetten zich voortaan samen in voor gelijke kansen voor iedereen.

“Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat onze regio niet alleen economisch succesvol is, maar ook sociaal en inclusief. Welvaart en welzijn horen bij elkaar.”

Yvonne van Mierlo, directeur Ergon

Iedereen onderdeel van een succesvolle Brianportregio

Met de andere leden van Brainport voor Elkaar wil Ergon een sociaal-maatschappelijke Brainportagenda ontwikkelen en de samenwerking met het bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en maatschappelijke partners stimuleren. Iedereen moet zich onderdeel van het succes van Brainport voelen.

Ergon helpt mensen met een ondersteuningsvraag op de arbeidsmarkt aan duurzaam, passend werk. Dagelijks zien zij de impact op mensen die om wat voor reden dan ook moeite hebben om zich staande te houden in de maatschappij. Van Mierlo benadrukt: Maatschappelijke organisaties kunnen echt wat hebben aan de kennis en het enthousiasme van overheden en bedrijven. Als het gaat om digitalisering bijvoorbeeld. Daarnaast kunnen maatschappelijke organisaties bedrijven en overheden helpen met hun kennis en ervaringsdeskundigheid. Door samenwerking en het delen van kennis kunnen we economisch én sociaal impact maken”

Impact van sociale initiatieven vergroten

Samenwerken en kennisdelen: twee stevige pilaren waarmee in korte tijd al veel is bereikt. Naast een financiële impuls, gecombineerd met netwerk, menskracht én expertise van de partners, helpt Brainport voor Elkaar de impact van bestaande sociale initiatieven te vergroten. Een gezamenlijk doel van zowel Ergon als Brainport voor Elkaar, zodat iedereen kan meedoen in de samenleving. Ongeacht afkomst, opleidingsniveau of eventuele beperking. Ergon is trotse partner van dit initiatief en wil graag de samenwerking intensiveren rondom de verschillende programma’s. Zo dragen we samen bij aan een nog mooiere Brainportregio!

Uitgelicht

Werk voor iedereen

Er is werk voor iedereen. Dat is onze visie. En dat zie je terug op onze werkleerplekken. Zowel intern als extern. 

Nieuws

Events? Samenwerkingen? Blijf up to date via onze nieuwsrubriek.

Vacatures

Bekijk het actuele vacatureaanbod voor staf- en kaderfuncties.